Over ons


Hallo! Leuk dat je even komt kijken wie wij zijn. Ken je ons al? Waarschijnlijk niet, daarom ben je waarschijnlijk hier, dus een speciaal welkom voor jou als onze bezoeker.

Gaviiformes is in 1994 opgericht door een groep cursisten die bij een duikschool in Elst (Gld) hun een-sters brevet gehaald hadden.
Na een korte oprichtingsvergadering was de vereniging al gauw een feit. Vanaf de start is de vereniging snel gegroeid, van een handjevol toen tot meer dan 72 leden nu. Er worden regelmatig activiteiten op touw gezet, met als hoogtepunt de jaarlijkse clubreis.

Maar wat is dat Gaviiformes nu eigenlijk

Gaviiformes (lat: ). Orde van watervogels, er zijn 5 soorten, welke allemaal voorkomen in de koudere delen van het noordelijk halfrond. Zij zijn zowel in zout als in zoet water te vinden. (bron: wiki)
En dat past, al zeggen we het zelf, best wel bij ons!

Instructie

Gaviiformes heeft eigen instructeurs die clubleden volgens het NOB systeem opleiden. Deze instructeurs verzorgen vervolgopleidingen voor leden, specialties en de wekelijkse trainingen.  Elke zondag morgen is er een trainings uurtje waarbij de focus op gezelligheid en conditie ligt. De ochtend wordt afgesloten met een kop koffie in het clubhuis. In het winter seizoen is ook op zondag avond de mogelijkheid om te trainen. De zondagavonden zijn vooral gericht op duiktechnische vaardigheden. Voor de zwembad instructie maakt Gaviiformes gebruik van het zwembad in Elst, genaamd ‘De Helster’.

Duikopleidingen

In het voorjaar van 2003 is Gaviiformes voor t eerst de uitdaging aangegaan om zelf de basisopleidingen te verzorgen. Voor meer informatie en het cursus schema van dit jaar  kun je het best even een email richten aan de secretaris van de vereniging.

Eigen compressor

Ook met betrekking tot de techniek mag Gaviiformes zich gelukkig prijzen. Dankzij de inzet van leden had de vereniging reeds in het tweede jaar de beschikking over een eigen ademlucht compressor. Het oude beest (de pomp zelf komt uit 1965) is liefdevol gecontroleerd, gereviseerd waar nodig en daarna weer in gebruik genomen. Inmiddels rezen de kosten voor deze compressor de pan uit. Vandaar dat Gaviiformes enkele jaren geleden een nieuwe Bauer compressor heeft aangeschaft via cst-schiphorst. En natuurlijk wordt deze goed onderhouden, veiligheid voor alles.