Vulploeg


De vulploeg bestaat uit 6 enthousiaste leden die zowel voor clubleden als gasten perslucht flessen vullen. De vulploeg bestaat in 2024 uit  Roel, Willem Jan,  Daan, Geert, Uriel, Rob, Lodewijk, Kelly en vul coördinator Martin. Deze mensen zijn allen gecertificeerd en hierdoor dus bevoegd om de flessen te voorzien van een nieuwe luchtvoorraad.
mini-verticus-II

Procedure en afspraken

De vulmomenten zijn afhankelijk van het seizoen. In de zomer is procedure is als volgt: je bent op dinsdag en donderdag welkom vanaf 19:15 tot 20:15, maar de vullers verwachten dat alle flessen zijn ingeleverd voor 19:45, dit om te voorkomen dat de vuller tot laat aan ‘t werk is. Flessen worden in principe op volgorde van binnenkomst gevuld. Lege flessen worden voor de rechter deur neergelegd, de volle flessen liggen voor de linker deur (voor de compressor dus).

In de winter zijn de de vultijden beperkt, van 19:15tot 19:45. Daarnaast zijn dan de vulmomenten ook beperkt tot de dindagen elke twee weken en alleen op afroep. Je kunt natuurlijk in de agenda kijken wie er deze week vuldienst hebben.

Veiligheid

In verband met de veiligheid verzoekt de vulploeg iedereen buiten de container te blijven wanneer de compressor aan staat. Leg de perslucht flessen ook altijd neer, zet ze niet rechtop voor de deuren van de container.

Fleskeuring

De vulploeg mag en zal geen ongekeurde flessen vullen. Ze zullen steekproefs gewijs controleren of je perslucht fles nog een geldige keuring heeft. Mocht je keuring dit jaar aflopen, doe daar zo snel mogelijk wat aan, voordat het duikseizoen begint.

Betaling

Vullingen worden niet contant afgerekend, maar via een bij de vulploeg aan te schaffen strippenkaart. Deze strippenkaart kost voor leden 12 euro 50 en is goed voor 10 vullingen. Ook niet leden kunnen bij Gaviiformes hun fles vullen, voor hen geldt een tarief van 25 euro per kaart van 10 vullingen. Bij deze een vriendelijk verzoek om zo veel mogelijk gepast te betalen, omdat de vulploeg over een beperkte hoeveelheid wisselgeld beschikt.

In principe is er sprake van een vulling zodra je fles aan de compressor hangt, ongeacht de restdruk. Dus geen ‘halve’ vullingen, omdat er nog 150 bar in zat. Een vulling is een vulling…

Locatie

De vulcontainer staat bij onze clublocatie, op de Wolfhoeksestraat 9 in Elst. Er kan ALLEEN worden gevuld als er een lid de vulploeg aanwezig is.