Proefduik maken?


Duikvereniging Gaviiformes biedt aan geïnteresseerden een introductie duik aan. Een introductie duik kost 17,50 euro en vindt normaal gesproken op zondag avond plaats.

Voor dat bedrag ontvangt u

  • gebruik apparatuur
  • gebruik zwembad
  • basis instructie

Hoe ziet een proefduik eruit?

080316_0044Na ontvangst met koffie of thee  krijgt u een basis uitleg over de basisuitrusting, vinnen en bril. We maken daarna de papieren in orde. Als dat allemaal gedaan is, stappen we in de auto naar het zwembad. Daar gaan we rond 19:30 te water. Na een simpele zwem instructie schakelen we over op het gebruik van perslucht apparatuur. Ook hier beginnen we met een uitleg en waarop u tijdens het zwemmen moet letten. Daarna worden er eenvoudige oefeningen gedaan om er zeker van te zijn dat iedereen met de apparatuur uit de voeten kan. De laatste 20 minuten tot een half uur kunt u zelf het zwembad ontdekken met perslucht apparatuur. Uiteraard onder toeziend oog van ervaren duikers.

Maar ik kan op zondag niet

We zijn flexibel wat betreft dagen en tijden. Deze zijn grotendeels afhankelijk van de beschikbaarheid van het zwembad. Normaal gesproken reserveren wij het bad op elke zondag van 19:30 tot 20:30 uur, met uitzondering van de maanden juni, juli en augustus. Bij uitzonderlijke situaties zoals grote groepen kunnen we eventueel ook in die maanden een intro organiseren.

Op een reguliere avond accepteren we 2 tot 4 deelnemers. Echter, als er grotere groepen zich in een keer aanmelden, kunnen we het bad extra afhuren. Bij een grotere groep is het ook mogelijk een andere dag te kiezen, echter hier is de beschikbaarheid van het bad de beperkende factor. Als klap op de vuurpijl kunnen wij naar u toekomen, als u een zwembad beschikbaar heeft. Uiteraard altijd in overleg. Voor meer informatie stuurt u even een e-mail naar de secretaris van de club.

Formulieren

Tegenwoordig gaat niets zonder formulier. Hierbij alvast het controle formulier dat u samen met een instructeur doorneemt en ondertekend. 

Wie doen dit eigenlijk

De organisatie van de introductie duiken is in handen van enkele doorgewinterde leden van de duikvereniging, op toerbeurt bijgestaan door ervaren duikers die dit met veel enthousiasme doen.

Reserveren.

Reserveren voor een introductieduik doet u eenvoudig door het versturen van een e-mail naar het secretariaat, via secretaris@gaviiformes.nl U ontvangt dan zo snel mogelijk een lijst met data waarop nog ruimte is om u te ontvangen in ons zwembad.