Onze activiteiten


Verenigingsduiken

Van mei tot en met september duiken we op woensdagen bij het standpark Slijk-Ewijk, wat ook wel bekend is onder de naam ‘Gat van Hage’. Hier vinden ook de meeste lesduiken plaats.
Op zondagochtend gaan we meestal verder weg. Dat zijn meestal “funduiken” waarbij ‘sightseeing’ voorop staat.
Leden worden vooraf geïnformeerd waar de duik is, en kunnen zich dan aan of afmelden. Zo weet de coördinator met hoeveel mensen hij of zij rekening houden moet.

Opleidingen

090110_0193_c

Ijsduiken

Naast de luchtige activiteiten, is er ook tijd voor het zwaardere werk.
Zo worden er in het kader van opleidingen regelmatig specialisaties gegeven, waaronder bijvoorbeeld nachtduiken en stromingsduiken. Uiteraard gaan we ook ijsduiken, als het weer dat toelaat.

Lees hier alles over onze duikopleidingen en specialisaties.

Zwembad lessen

De zwembadtraining is van 1 september t/m 31 mei op de zondag ochend van 09:00 tot 10:00 en op zondag avond van 19:30 – 20:30. Je bent uiteraard welkom  op beide momenten.

We maken gebruik van Zwembad De Helster in Elst. Daar geven we de voorbereidende zwembadlessen voor een brevet. Voor de overige leden is er (conditie)training in de ochtend of specialisatieles tijdens de avond. Na afloop gaan we nog even gezellig door in ons clubhuis.

Clubreizen

Gaviiformes is een reislustige vereniging. Elk jaar wordt er door de reis commissie een duikreis op touw gezet. Soms worden daar verrassende bestemmingen voor gekozen. Zo bezocht een delegatie van de vereniging in het najaar van 2012 het bloemeneiland Madeira. In 2015 waren we te vinden in Egypte. In 2017 doken we in het eilandleven op La Palma. Naast de jaarlijkse clubreis aan het einde van het jaar worden er ook vaak extra reizen georganiseerd, door leden onderling. Voor een indruk van clubreizen uit het verleden kijk je in de foto gallery.

Overige activiteiten

De actieve EC organiseert met regelmaat allerhande activiteiten en evenementen. Zo is er elk voorjaar de opening van het duikseizoen met een duik gevolgd door een gezellige brunch.