Junior Open Water


Voor jongeren van twaalf tot veertien jaar heeft de NOB een speciaal brevet ontwikkeld: het 1*-juniorbrevet. Dit brevet sluit perfect aan op het ScubaDoe-programma. Met het 1*-juniorbrevet mogen jongeren onder begeleiding van een meerderjarige duiker het buitenwater in. Dat maakt duiken voor hen leuk en uitdagend!

Hoewel de vorm en inhoud van het 1*-juniorbrevet gelijkwaardig zijn aan het reguliere 1*-brevet, zijn in verband met de leeftijd van de doelgroep een aantal aanpassingen doorgevoerd. Denk hierbij aan de beperking van de maximale diepte, maar bijvoorbeeld ook om het aantal duiken per dag en de minimale watertemperatuur. Deze breveteisen zijn door de Jeugdcommissie, Medische Commissie en Veiligheidscommissie van de NOB met zorg opgesteld.

Door het behalen van het 1*-juniorbrevet kunnen jongeren de NOB-duikopleidingen soepel doorlopen: vanuit het ScubaDoe-programma is eenvoudige doorstroming naar het 1*-juniorbrevet mogelijk, en hetzelfde geldt voor de doorstroming richting het 1*-brevet. Wil je meer weten over het 1*-juniorbrevet en wanneer wij starten met een volgende cursus?
Neem dan contact op met onze secretaris via secretaris@gaviiformes.nl.

Kosten

De kosten voor een duik opleiding bedragen €395,– Dit bedrag is inclusief

  • Open water boek met brevet verklaring
  • Contributie NOB/Gaviiformes voor 2020
  • Beschikbaarheid apparatuur (in overleg)
  • Masker en vinnen (maar eigen spullen zijn wel zo fijn)
  • Perslucht
  • Zwembad uren
  • Begeleiding van ervaren instructeurs en begeleiders

Hoe ziet de cursus er uit

De cursus duurt ca. 8 maanden en is opgebouwd uit:

  • Een aantal theorieavonden, meestal op woensdag avond
  • Een 14 tal binnenwater (zwembad) sessies op zondag avond
  • En 2 of 3  weekenden om de geleerde vaardigheden in het buitenwater te tonen

De theorie avonden zijn beperkt in lengte tot 1 uur en beginnen om 19:00. In de theorie avonden brengen we alle belangrijke onderwerpen ter sprake. Er is uiteraard meer dan voldoende tijd om extra vragen te stellen of andere dingen te bespreken.

De zwembad avonden starten ook om 1900 in ons clubhuis. Nadat we alle spullen hebben verzameld gaan we naar het zwembad. In het zwembad sluiten we af rond 20:30 uur waarnaar we in het clubhuis onze spulletjes weer netjes opbergen.
Als we na de zomervakantie klaar zijn met deze opleiding gaan we lekker veel duiken buiten en oefenen in het zwembad. Aansluitend kun je diverse specialisaties volgen, enkele kun je HIER vinden.

Als je in opleiding bent, ben je lid van de duikvereniging. Als lid van de vereniging ben je dus welkom om mee te doen aan de conditietraining en de duiktrainingen ( wanneer de instructeur akoord is)

Niet alle informatie gevonden die u zocht? Neem dan contact op met onze voorzitter of secretaris.

Ons clubhuis is gevestigd in de kas van Kwekerij Het Betuwe Hoekje, Wolfhoeksestraat 9, 6662 PH Elst.