Biologie Specialty 2017


Op 8 en 21 juni heeft Rob Kool de NOB specialty ‘Biologie’ bij ons verzorgd. Tijdens de theorie avonden heeft Rob de onderwaterwereld verschillende manieren belicht. Het start punt, waar het eerste blok volledig aan gewijd was, is de indeling van het planten- en dierenrijk. Hierbij zijn we gezamenlijk door de verschillende groepen planten en dieren die we onder water zien heen gelopen, aan de hand van foto’s van Rob en anderen.

Het tweede blok, dat i.v.m. de warmte buiten gegeven werd, werd vooral besteed aan samenlevingsvormen en invloeden van mens en natuur op organismen en hun verspreiding.

Wat is biologie zonder ook echt onder water te gaan kijken. Op woensdag 28 juni was de eerste duik in het kader van deze specialty gepland. Er waren 6 duikers aanwezig. Na een briefing kregen we de opdracht om op verschillende dieptes in Slijk-Ewijk goed rond te kijken en op te schrijven op een leitje wat je zag. Foto’s maken kon natuurlijk ook.  Na een duikje van 40 minuten was iedereen weer boven. Daar bleek duidelijk dat de specialty voor veel mensen ‘de ogen deed openen’. Er wordt na een biologie specialty duidelijk beter gekeken naar wat er allemaal te zien is, en ook de kleine organismen worden opgemerkt, zoals het mosdiertje en de rode watermijt.

De zoetwater duik wordt binnenkort opgevolgd door een duik in De Grevelingen, deze is op 23 juli. Daarover krijgt iedereen nog bericht.