Dag 4 – Mark


Na twee intensieve duikdagen begint bij sommigen de vermoeidheid een beetje merkbaar te worden. Ook gisteravond na de maaltijd was het al beduidend rustiger aan de eettafel dan
de eerste twee avonden. Als Pieter, met wie ik vandaag zou gaan duiken, zich 's morgens vroeg bij onze tent afmeldt omdat hij al een paar nachten nauwelijks geslapen heeft, grijp ik de kans om nog even te blijven liggen. Vanmiddag kan ik immers ook nog duiken. Na een half uur, het is dan half acht, brand ik echter de tent uit en als ik als een van de laatsten aan het ontbijt zit, komt Pieter er ook aan. Ook hij hield het niet meer uit in de tent. Samen gaan we op het terras zitten lezen tot de eerste duikers weer uit het water komen. Na met de hele groep geluncht te hebben, gaan we met zeven man duiken op zuid: weg met de zodiac en terugzwemmend naar het strand. Het is een heerlijk rustige duik met prachtige bezienswaardigheden: een schildpad die rustig in een hoekje ligt en zich van dichtbij laat bewonderen, een grote krokodilvis, wat pijlstaartroggen en zo nog wat meer.

Na het avondeten ga ik op tijd naar bed, want morgen worden we alweer om half zeven aan het ontbijt verwacht om vervogens naar Dolphin House te gaan. Benieuwd of we echt dolfijnen te zien krijgen!