Buitenaards leven in Strandpark Slijk-Ewijk!


Je hebt van de zomer vast gezwommen in de recreatie plas bij Strandpark Slijk Ewijk. Maar wist je dat er beestjes in dat water voorkomen met een bijna buitenaards uiterlijk?

Gelukkig hoef je niet ongerust te zijn. Ze zijn allemaal te klein om je aan te vallen en opeten zullen ze je zeker niet doen. Ze zijn wel heel mooi om te bekijken, het liefst onderwater. Nu kun je volgend jaar natuurlijk met een duikbril en snorkel proberen deze beestjes te zien te krijgen. Maar dat is eigelijk best wel moeilijk.  De beste
manier om deze beestjes te bekijken is met een duikuitrusting.

Om dit veilig te kunnen doen, moet je uiteraard eest leren omgaan met een duikuitrusting. Nu vraag je je natuurlijk af of dit niet heeeeel moeilijk is, of juist heeel gevaarlijk. Of zelfs beiden. Sportduiken is gelukkig niet gevaarlijk, als je je aan de regels houdt die je tijdens de opleiding geleerd hebt. Moeilijk is het ook niet, tijdens de opleiding leer je stap voor stap alle vaardigheden.

Toevallig beginnen wij van duik club Gaviiformes  in oktober met het opleiden van een nieuwe groep (jeugd) duikers. Na deze opleiding kun je overal ter wereld de bijzondere onderwaterwereld bestuderen. Misschien ontdek JIJ wel een nieuwe soort!

Vind je gelijk beginnen iets te veel van het goede, kun je ook beginnen met een introductie duik op zondag avond.

Wil je meer weten over de club, wat we doen, het duiken of de opleidingen, neem dan contact met ons op via
basisopleidingen@gaviiformes.nl of kijk dan snel eens op onze website of bekijk onze Facebookpagina